log in

Veiligheid

Veiligheid

Veiligheid (18)

Hoe kom je veilig aan op je bestemming met sneeuw en ijs.

Het sneeuwt in veel skigebieden in de Alpen lekker door, maar ook in Nederland is het witte spul naar beneden gekomen. Dat betekent chaos, want rijden met sneeuw zijn we niet gewend in ons kikkerlandje. Daarom vandaag enkele tips van de Duitse wegenwacht, die wel veel met sneeuw en ijs op de weg te maken hebben. 

Skiën in slecht weer en sneeuwval, de tips!

Verse sneeuw is heerlijk, maar kan ook knap lastig zijn. Ik hoor sommige mensen vloeken op de pistes als het sneeuwt dan blijkt dat niet iedereen gek is op verse sneeuw. Maar sommige mensen maken het zichzelf onnodig moeilijk. Hier de tips om zo goed mogelijk te skiën, ook tijdens sneeuwval.

Hoe je skibril schoon te maken?

Een vieze ski-bril is een ramp. Je hebt slecht zicht, schitteringen schitteren letterlijk alle kanten op en tot overmaat van ramp kunnen echt vieze goggle ook nog eens beslaan...

Gloryfy onbreekbare skibrillen

Eens in de zoveel jaar is het tijd om een nieuwe skibril te kopen, omdat de oude versleten is. Je kunt zo gerust 10 jaar lang met dezelfde goggle doen. Helaas is dit enkel theorie, aangezien mijn vorige brillen een aanzienlijk korter leven beschoren waren. Drie jaar geleden kocht ik een mooie die een jaar later bezweek na een knuffel met de sneeuw. Twee jaar geleden schafte ik daarom een duurdere aan in de hoop dat die langer mee zou gaan. Vorig jaar bleek echter dat ook die niet zo van botsingen hield. Een lawinehek heeft zijn kaarsje uitgeblazen. Mijn goggle moet misschien aan andere eisen voldoen...

Made in Holland: de onbreekbare magnetische skibril

Snel en makkelijk je lenzen verwisselen en niet elk jaar een nieuwe skibril hoeven aanschaffen. Twee belangrijke onderscheidende elementen waar het Nederlandse skibrillenmerk Blueprint zich op focust. Met het Kickstarter project voor de Blueprint BSG2 hoopte het bedrijf genoeg geld binnen te halen om de goggle een succesvolle start te kunnen geven...

Skiën gevaarlijker dan snowboarden

De meningen tussen beide 'kampen' zijn vaak verdeeld: skiërs zien snowboarden als technisch minder hoogstaand en ergeren zich aan de trucjes en manoeuvres van de wintersporters.
Een onderzoek van de Rochester Institute of Technology in de V.S. heeft uitgewezen dat snowboarders desondanks minder kans lopen op serieuze ongevallen.

Airbag; een preventief hulpmiddel

Het afgelopen seizoen heeft de lawine airbag veel aan populariteit gewonnen. Het lijkt wel of iedere skiër en snowboarder buiten de piste met een lawine airbag onderweg is. Terecht of niet?
Het wezenlijke verschil van een rugzak met airbag ten opzichte van de standaarduitrusting van een freerider (lawinepieper, schep en sonde) is de preventieve werking ervan...

De lawinepieper; een must have als je off-piste gaat

Een lawinepieper is een absolute must om bij je te hebben als je off-piste gaat. De lawinepieper maakt deel uit van de zogenaamde drie-eenheid. Deze bestaat uit een lawinepieper, schep en sonde. Zonder deze zaken, en de kennis hoe ze te gebruiken, kan je niet off-piste gaan skiën of snowboarden. Je gebruikt deze materialen omdat je buiten de piste bij een lawine ongeval altijd zelf de redding moet uitvoeren. Dit heet de zogenaamde kameradenredding. Een lawine slachtoffer heeft namelijk gemiddeld maar 18 minuten en zo snel is de pistedienst vaak niet aanwezig.

Een skibril kopen is niet zomaar wat

Hoe moeilijk kan dat nu zijn, een paar goggles kopen? Zoveel is daar toch niet aan? Wel, dat kan wel eens flink tegenvallen. De markt is overspoeld met goggles, van high-tech en peperdure modellen tot goedkope instappertjes. Van cilindrische over sferische tot dubbele lenzen, lenzen die je kan vervangen, coatings allerhande, ventilatiesystemen en andere middeltjes om de damp uit je bril te krijgen. Er is veel meer aan de hand dan zomaar een bril kiezen die netjes bij helm, outfit en gezicht past. 

Subscribe to this RSS feed

Onze premium partners

Wintertrex Visit Tirol Skiset, nu huren met 45% korting alpenweerman 


Skihuren met korting wel oplopend tot 50%

Log in or create an account