log in

Verzekeren

Feiten en fabels over je verzekering tijdens de wintersport

Rate this item
(8 votes)


Stelling: je bent verzekerd als je je been breekt op de piste?

Feit! Via je zorgverzekering (de Basisverzekering) ben je wereldwijd verzekerd voor spoedeisende medische hulp voor het ‘Nederlandse tarief”. Dus breek je je been en gaan ze er in een Zwitsers ziekenhuis gips om leggen? Dan krijg je vergoed wat het in Nederland zou kosten. Maar… in sommige landen, zoals Zwitserland of Frankrijk, is de zorg veel duurder. Het is dan goed om ook medische kosten in het buitenland mee te verzekeren via je aanvullende zorgverzekering of via de aanvullingen ‘medische kosten’ en ‘wintersport’ op je reisverzekering.

Vervoer vanaf de plek van het ongeluk met een traumaheli en de gipsvlucht terug naar Nederland zijn verzekerd als je een reisverzekering met wintersportdekking én medische kosten hebt of een aanvullende zorgverzekering. Overkomt het jou of iemand in je reisgezelschap? Neem dan  altijd contact op met de Alarmcentrale. Die helpt je verder.

Stelling: je snowboard is verzekerd als hij wordt gestolen uit de je hotelkamer terwijl jij zit te lunchen?
Het zal je maar overkomen. Je bent lekker aan het genieten van je lunch. Je hebt jouw snowboard veilig opgeborgen op je hotelkamer en dan toch wordt ie gejat. En gelukkig, de stelling is waar. Heb je een Doorlopende of Tijdelijke Reisverzekering dan krijg je bij schade of verlies altijd de dagwaarde vergoed van je snowboard of skies, tot maximaal €2.500,- per persoon per gebeurtenis.

Stelling: je skipas is niet verzekerd?
Fabel! Heb je een Tijdelijke of Doorlopende Reisverzekering mét wintersportdekking? Dan is je skipas natuurlijk ook verzekerd.

Stelling: je Go-Pro is verzekerd?
Tuurlijk wil je je afdalingen filmen met je Go-Pro. Maar een ongelukkige val verknalt je film. Sterker nog, je Go-Pro werkt niet meer. Je krijgt dat wel vergoed. Als je alleen een reisverzekering hebt, dan krijg je maximaal € 1.250,- vergoed (voor alle verzekerden samen).

Stelling: off piste skiën is niet verzekerd?
Waar en niet waar! Alle gevaarlijke takken van wintersport zijn niet verzekerd. Ook niet met extra dekkingen. Denk aan: bobsleeën, freestyle-figuurspringen, ski-jöring, skispringen, skivliegen, speedraces, speedskiën, paraskiën en heliskiën.
De enige uitzondering is wanneer je gaat off-piste skieeën onder begeleiding van een skileraar of gids. Dan ben je wel verzekerd.

Stelling: voor langlaufen moet je een wintersportverzekering afsluiten?
Fabel! Langlaufen is verzekerd met een basis Tijdelijke of Doorlopende Reisverzekering. Je hoeft hiervoor niet een aparte wintersportverzekeirng voor af te sluiten.

Stelling: je bent verzekerd als je je vakantie afbreekt voor de begrafenis van je tante?
Je zit er natuurlijk nooit op te wachten om je vakantie af te breken. Zeker niet voor een begrafenis. Maar  als het een dierbaar iemand is, dan wil je er vaak toch bij zijn. Je reis afbreken en naar huis gaan voor de begrafenis is alleen verzekerd bij 1e en 2e graads familieleden. Jouw grootouders en die van je partner zijn bijvoorbeeld 2e graads familieleden. Maar je tante is niet een familielid in de 1e of 2e graad. De kosten die je maakt om naar huis te gaan en de dagen die je mist op vakantie zijn niet verzekerd met een Annuleringsverzekering.

Stelling: je betaalt zelf voor de kosten van een extra nacht in een hotel vanwege een lawine?
Hèhè, eindelijk verse sneeuw. Maar zoveel, dat alle wegen onbegaanbaar zijn en er lawines de berg afrollen. Je moet een of twee dagen langer in je hotel blijven. En dat hoef je niet zelf te betalen. De Doorlopende of Tijdelijke Reisverzekering dekt deze onverwachte kosten.

Feit
Ga je op wintersport? Bedenk dan goed wat je wel en niet wilt verzekeren en welk risico je eventueel loopt. Er zijn natuurlijk nog veel meer situaties te bedenken. Wil je meer weten over je verzekering tijdens je wintersportvakantie? Neem dan contact met ons op. Maar natuurlijk hopen we vooral dat je een heel gave wintersportvakantie hebt, zonder ongelukken, schade en allerlei andere ongemakken! En vooral veel plezier!


*deze stellingen en fabels zijn gebaseerd op de doorlopende reisverzekering van Centraal Beheer. 

Last modified onzaterdag, 28 januari 2017 00:36

Leave a comment

Onze premium partners

Wintertrex Visit Tirol Skiset, nu huren met 45% korting alpenweerman 


Skihuren met korting wel oplopend tot 50%

Log in or create an account