log in

Vervoer

Vervoer

Vervoer (18)

Tirol profiteert flink van snelheid 100 km per uur op snelwegen

Sinds de herfst van 2014 mag er op veel snelwegen in Tirol nog maar 100 km per uur gereden worden. Een snelheid waar veel kritiek op is geweest en waar veel wintersporters zich aan ergeren, omdat volgens hen de snelheid wel weer naar 120 km per uur kan en mag. Voor de bestuurders heeft de lagere snelheid nadelen, maar voor de natuur en de bankrekening van Tirol pakt dit goed uit.

Man bouwt auto om tot geniale sneeuwscooter

Stel je woont in een sneeuwrijk gebied waar je maar lastig kunt komen met je auto? Dan ga je nadenken hoe je dit kan oplossen en dat heeft de man uit Canada ook gedaan met zijn omgebouwde Smart. Een paar ski’s aan de voorkant en rupsbanden aan de achterkant moeten ervoor zorgen dat hij nooit meer vast komt te zitten in de sneeuw. Perfecte oplossing toch?

Tips voor de laatste kilometers over besneeuwde wegen

Morgen is een traditionele reisdag naar de skigebieden toe. Het is februari en dus druk op de bergwegen. Tel daarbij op dat het in aardig wat skigebieden kan (en zal) gaan sneeuwen. Af en toe met een wat hoge sneeuwgrens maar veel wegen zullen wit zijn richting de skigebieden. Zeker in Frankrijk zullen veel skigebieden alleen te bereiken zijn over besneeuwde wegen. Een aantal tips om lekker veilig aan te komen...

Met het vliegtuig naar de Franse Alpen

Waarom zou je met de auto naar de Franse Alpen rijden wanneer je ook met het vliegtuig kunt gaan? Vanaf Schiphol of Rotterdam/The Hague vlieg je op zaterdag of zondag naar het Franse Grenoble. Geen files, geen tol en meer tijd om te skiën!

Top 5 winterbestemmingen met het vliegtuig

Veel Nederlanders gaan op wintersportvakantie met de auto, maar er zijn ook mogelijkheden om met het vliegtuig naar de skigebieden te gaan. Naast de standaard lijnvluchten zijn er in de winter extra vluchten naar winterbestemmingen in Oostenrijk en Frankrijk. Wat is er nu heerlijker dan uitgerust op de bestemming aankomen en snel de piste opduiken? Zie hier een top 5!

Vignet Oostenrijk

Je hebt een vignet nodig om op de Oostenrijkse autobanen te rijden. Veel mensen denken dat je binnendoor kunt rijden. Zeker nu er heel vaak files staan aan de grens om Duitsland in te gaan. Men rijdt gewoon dwars door Kufstein maar…..daar gaan ze een klein stokje voor steken. Het vakantieverkeer gaat men weren uit Kufstein.

FlixBus ook naar wintersport

FlixBus ook naar wintersport|Wintersport| Telegraaf.nl

De Europese busvervoerder FlixBus lanceert in de kerstvakantie ook reizen uit Nederland en België naar de wintersport in Oostenrijk en Zuid-Duitsland.

 Vanuit een 20-tal Nederlandse steden rijden drie Nederlandse touringcarbedrijven van 23 december tot 3 april vijf keer per week met de nacht/slaapbus naar München. Daar zijn er directe aansluitingen naar 37 skioorden, zoals Sölden, Hinterglemm, St. Anton en Ischgl.

,,De totale rit is te boeken vanaf 34 euro, ski's en snowboards kunnen gratis mee. De bussen stoppen in het centrum bij de gondels", aldus de FlixBus-woordvoerder.

 

Veilig de weg en de piste op tijdens wintersport


De krokusvakantie staat voor de deur en veel Nederlanders reizen weer af naar de Alpen voor een wintersportvakantie. De Nederlandse Ski Vereniging (NSkiV) wijst daarvoor op het belang van een goede voorbereiding. In samenwerking met VeiligheidNL en Vereniging VACO geeft het een aantal adviezen, om de sneeuwpret te vergroten en de kans op ongelukken te verkleinen.

Top 6 alpenvliegvelden: binnen het uur op de piste

Snel, sneller, snelst is de trend.

We zochten daarom tot op de minuut uit welk vliegveld het snelst skiplezier geeft. Niemand vliegt op en neer voor een paar armetierige pistekilometertjes, dus namen we als ondergrens een skigebied boven de 1.800 meter met minstens 40 kilometer aaneengesloten piste en binnen het uur bereikbaar per huurauto. Daarbij vermelden we ook nog de dichtstbijzijnde gletsjers....

Subscribe to this RSS feed

Onze premium partners

Wintertrex Visit Tirol Skiset, nu huren met 45% korting alpenweerman 


Skihuren met korting wel oplopend tot 50%

Log in or create an account