log in

De nieuwste berichten in de ski-nieuws.nl database

De nieuwste berichten in de ski-nieuws.nl database

Laatste nieuws

Laatste nieuws (504)

Bijna alle Nederlandse wintersporters goed beschermd de piste op

96% van de Nederlanders beschermd de wintersport in

Waar voor de eeuwwisseling mensen met een helm op de piste nog een uitzondering waren, draagt nu in 2017 maar liefst 96% van de Nederlanders een helm tijdens de wintersport. Bij het off-piste skiën neemt echter nog maar 36% extra veiligheidsmaatregelen.

96% van de Nederlanders draagt een helm
Jaarlijks gebeuren de meest verschrikkelijke ongelukken tijdens de wintersport. Uit cijfers over de afgelopen jaren is gebleken dat Nederland zich bewuster is geworden van de gevaren van het wintersporten. Zeker wanneer er gekeken wordt naar het helmgebruik, maar nog te beperkt wat betreft off-piste skiën. 

Powderweek 2017

POwderweek

PowderWeek: vier samen met ons de seizoensopening in Les 2 Alpes

Wij vieren het begin van het seizoen in een van de beste gletsjerskigebieden ter wereld. Geniet al begin december van de dan nog lege pistes en beleef bovendien een super après-ski aanbod - klinkt dat als een vakantie naar uw smaak? Boek dan nu de PowderWeek in Les 2 Alpes.Van 2 tot en met 9 december vieren wij hier het begin van het winterseizoen. Tijdens het 10-jarige jubileum in het afgelopen jaar mochten wij zelfs 700 deelnemers in Les 2 Alpes welkom heten.

Stoeltjeslift met digitale schermen en WiFi

Gondels met WiFi zijn tegenwoordig gemeengoed in de skigebieden. De nieuwste ontwikkeling is dat er stoeltjesliften met digitale schermen en WiFi komen. Het Amerikaanse bedrijf Alpine Media Technology is al zo ver met de techniek dat komend seizoen de eerste stoeltjeslift met schermen een feit zal zijn. De schermen worden ingebouwd in de veiligheidsbeugel en ieder stoeltje beschikt over een eigen WiFi hotspot. In alle rust van de omgeving genieten is er voortaan niet meer bij.

Rijkswaterstaat bereidt zich al voor op de winter

Hoewel de temperaturen de komende dagen stijgen, is Rijkswaterstaat alweer bezig met de winter. Vanochtend kwam het eerste schip met strooizout aan bij een loods van Rijkswaterstaat in Raamsdonksveer. Aan boord: 3 miljoen kilo zout.

"Afgelopen winter hebben we ruim 75 miljoen kilo gebruikt, dat moeten we weer aanvullen", vertelt Debby van Slegtenhorst van Rijkswaterstaat in het NOS Radio 1 Journaal. De totale zoutvoorraad moet uiteindelijk op ruim 200 miljoen kilo komen. Het wordt opgeslagen in vier centrale zoutloodsen en 56 regionale steunpunten.

Eerste 3S-Bahn van Doppelmayr in China

Een prachtig succes voor het Oostenrijkse liftenbedrijf Doppelmayr. Niet alleen in Europa staat dit bedrijf bekend om hun skiliften, maar sinds kort kan ook China toegevoegd worden aan de indrukwekkende lijst.

Snow farming in Kitzbuhel

Wat is Snow Farming?

De afgelopen jaren hebben we hier al veel over bericht. Er worden namelijk sneeuwdepots aangelegd. Noem het een bult sneeuw afgedekt met platen en zeilen. De lucht wordt onder de zeilen vandaan gezogen. Afgelopen jaar heeft dit systeem weer bewezen dat het gebied op bepaalde pistes weer vroeg van start kan gaan.  Van dit sneeuwdepot is afgelopen jaar maar 15% gesmolten en dat is erg weinig als je bedenkt dat er zeker erg warme dagen zijn geweest in de zomer.

Rodelbaan

Met de Pasen waren wij zelf nog in dit gebied en we konden al zien dat er op de Gaisberg een depot was aangelegd. Afgelopen jaar waren het er zelfs 2. De plek van het 2e depot is er dit seizoen niet. Men heeft gekozen voor een veel groter depot op 1 plek.  Dit sneeuwdepot is er om de totale rodelbaan te voorzien van sneeuw. Hiervoor is circa 10.000m3 aan sneeuw nodig. 8 december 2017 gaat de rodelbaan weer open.

Grootste sneeuwdepot bij de Resterkogel

Het grootste depot bevind zich op de Resterkogel. Al 3 jaar op rij is het gelukt om als eerste niet gletsjer gebied het winterseizoen daar te openen. Daar wordt een depot aangelegd tussen de 25.000 en 30.000 m3. Ook de sneeuw van eind april kwam als een geschenk. Deze sneeuw zal gebruikt gaan worden om het sneeuwdepot op te bouwen. Ook wil men op de Resterkogel een 2e depot openen. Men wil ook een 2e piste openen. De Bergbahnen Kitzbühel hadden ingeschat dat juist de geoefende skiër op de opening afkwam. Ook de beginnende skiër trof men al vroeg in het seizoen aan. Dat betekent ook dat men een 2e piste wil openen. Men streeft ernaar om een rode maar zeker ook een blauwe piste te openen.

Hahnenkamm Walde

Ook bij de Waldelift komt weer een sneeuwdepot te liggen. Daar zal een sneeuwdepot worden gecreëerd van circa 25.000 m3 aan sneeuw.

De openingsdag staat gepland op 14 oktober 2017. Wij zijn er bij de openingsdag waarschijnlijk weer bij. Dat zullen dan ook meteen de eerste skibeelden worden van het seizoen 2017/2018

Afsluiter skiseizoen in Zillertal

Volgend weekend sluit ook het Zillertal-arena het winterseizoen af, traditioneel doen ze dat geheel in Oostenrijkse stijl met een wedelfinale. Wie in zn Lederhose en Dirndl verschijnt krijg nog eens gratis toegang ook.

 

Subscribe to this RSS feed

Onze premium partners

Wintertrex Visit Tirol Skiset, nu huren met 45% korting alpenweerman 


Skihuren met korting wel oplopend tot 50%

Log in or create an account