log in

De nieuwste berichten in de ski-nieuws.nl database

Mogelijk veel doden in ingestort hotel Italië na lawine

Rate this item
(8 votes)

In Italië zijn mogelijk 30 mensen om het leven gekomen in een hotel in Farindola. Het gebouw werd gisteren getroffen door een lawine na de aardbevingen en er zijn nog maar twee overlevenden gevonden.

Op beelden die gemaakt zijn binnenin het hotel is te zien dat delen van het gebouw zijn ingestort. Op het moment dat de lawine het gebouw trof, waren er zeker 29 mensen aanwezig: 22 toeristen en 7 werknemers. De twee overlevenden zaten in een auto buiten het hotel.

"Volgens de reddingswerkers staat nog maar één van de drie verdiepingen van het hotel overeind", zegt Zoutberg. De belangrijkste bestuurder van de provincie Antonio De Marco zegt dat het gebouw door de lawine tien meter is verplaatst. Het dorp Farindola ligt aan de voet van het gebergte de Apennijnen, het hotel staat hoger in de bergen. 

De omstandigheden voor het reddingswerk zijn heel moeilijk. "Ze hebben zich letterlijk door meters sneeuw moeten graven en het blijft maar sneeuwen." Precieze cijfers over het aantal doden zijn er nog niet, maar de reddingswerkers spreken over dramatische aantallen. 

De eerste reddingswerkers waren volgens de Italiaanse krant Corriere della Sera pas om 04.40 uur bij het hotel, zo'n zes uur na de lawine. De laatste twee kilometer moesten ze te voet of per ski afleggen, omdat de voertuigen niet verder konden. 

De twee mensen die zijn gered hadden via een sms alarm geslagen. Ze schreven: "help, we sterven van de kou" aan de hulpdiensten. Een van hen vertelde aan Italiaanse media dat hij op het moment dat de lawine naar beneden kwam buiten was om iets uit de auto te pakken. Zijn vrouw en twee kinderen worden vermist.

Ook in afgelegen dorpjes worden mogelijk nog doden gevonden. "Het gebied was geëvacueerd, maar niet iedereen kon weg. En veel van die plekken zijn nog niet bereikt." Dat komt met name door de hevige sneeuwval, op sommige plekken rond de vijf meter. De reddingswerkers worden met helikopters naar de rampgebieden gebracht en graven zich vanaf daar verder naar plekken waar ze vermoeden dat er zich nog mensen bevinden.

 
Bron:  NOS
Last modified onzaterdag, 28 januari 2017 00:55

Leave a comment

Onze premium partners

Wintertrex Visit Tirol Skiset, nu huren met 45% korting alpenweerman 


Skihuren met korting wel oplopend tot 50%

Log in or create an account