log in

De nieuwste berichten in de ski-nieuws.nl database

Eerste 3S-Bahn van Doppelmayr in China

Rate this item
(5 votes)

Een prachtig succes voor het Oostenrijkse liftenbedrijf Doppelmayr. Niet alleen in Europa staat dit bedrijf bekend om hun skiliften, maar sinds kort kan ook China toegevoegd worden aan de indrukwekkende lijst.

In China, in de plaats Lushan, is de nieuwe skilift in gebruik genomen. In totaal heeft de gondellift een lengte van circa 3 kilometer en wordt er een hoogteverschil van 870 meter overbrugd. Een belangrijk speerpunt van de lift is het feit dat er door de fabrikant nadrukkelijk rekening is gehouden met de natuur. Zo wordt er tussen twee liftpalen ruim 1.600 meter overbrugd zonder daarbij extra ondersteund te worden. Dit was voor UNESCO werelderfgoed een belangrijk onderdeel, omdat sinds 1990 het natuurgebied onder de lift opgenomen is in de wereldberoemde lijst.

De lift gaat zowel in de zomer als in de winter in gebruik genomen worden. Door de nieuwe lift wordt het busverkeer aanzienlijk ontlast. Door de komst van de lift hoeven veel toeristen de 15 kilometer lange weg naar de Lushan niet te nemen. Veel Chinese plaatsen zijn op dit moment de aanschaf van liften aan het overwegen. Het is de perfecte manier om de grote toestroom van toeristen te verplaatsen van punt A naar B. Dat Doppelmayr hier in de toekomst nog veel werk moet gaan verrichten is dus vrijwel zeker!

Last modified ondinsdag, 22 augustus 2017 09:13

Leave a comment

Onze premium partners

Wintertrex Visit Tirol Skiset, nu huren met 45% korting alpenweerman 


Skihuren met korting wel oplopend tot 50%

Log in or create an account