log in

De nieuwste berichten in de ski-nieuws.nl database

Geen contoles op geldig vignet door Oostenrijkse politie

Rate this item
(8 votes)

De Oostenrijke politie controleert niet meer op geldig vignet, en zal daar ook geen boetes meer voor uitschrijven. Toch betekend dit niet dat je geen vignet meer hoeft te kopen, er wordt alleen niet meer actief op gecontroleert.

Tot dusver was het zo dat zowel de toezichthouders van tolbetaling als de politie controleerden op vignetten. Wie geen vignet gekocht had en werd staande gehouden door de politie, kon rekenen op een fiks te betalen bedrag. Dit tijd is echter voorbij. De politie controleert niet meer op vignet, wat te maken heeft met de komst van het digitale vignet.

Op 22 mei is er een wetswijziging geweest waardoor de politie niet meer hoeft te controleren op een geldig vignet. Dit hebben ze dan ook sindsdien niet meer gedaan. In de toekomst schiet de politie alleen nog te hulp als toezichthouders van de Asfinag daarnaar vragen. Voorheen was het zo dat de politie tijdens andere controles op de snelweg, zoals snelheidscontroles en smokkelcontroles, ook gelijk inspectie deed naar de tolbetaling. Wanneer de bestuurder dit niet betaald had, moest hij een vervangende tol betalen van maar liefst 120 euro.

Er is een digitaal vignet op komst en dat betekent dat deze met technische apparatuur zal worden gecontroleerd. Deze digitale vorm van vignet wordt 1 december 2017 geïntroduceerd, waardoor er 2 soorten zullen zijn. Er moet voor het controleren van de digitale vignetten nieuwe apparatuur worden aangeschaft en met die reden controleert de politie niet meer. De verkeerspolitie ziet de tolcontroles niet als primaire taak en is hier dus blij mee.

Leave a comment

Onze premium partners

Wintertrex Visit Tirol Skiset, nu huren met 45% korting alpenweerman 


Skihuren met korting wel oplopend tot 50%

Log in or create an account