log in

De nieuwste berichten in de ski-nieuws.nl database

Rijkswaterstaat bereidt zich al voor op de winter

Rate this item
(7 votes)

Hoewel de temperaturen de komende dagen stijgen, is Rijkswaterstaat alweer bezig met de winter. Vanochtend kwam het eerste schip met strooizout aan bij een loods van Rijkswaterstaat in Raamsdonksveer. Aan boord: 3 miljoen kilo zout.

"Afgelopen winter hebben we ruim 75 miljoen kilo gebruikt, dat moeten we weer aanvullen", vertelt Debby van Slegtenhorst van Rijkswaterstaat in het NOS Radio 1 Journaal. De totale zoutvoorraad moet uiteindelijk op ruim 200 miljoen kilo komen. Het wordt opgeslagen in vier centrale zoutloodsen en 56 regionale steunpunten.

"We hebben zo'n grote zoutvoorraad nodig omdat we in de winter niet afhankelijk willen zijn van leveringen die misschien niet door kunnen gaan. Daarom hebben we de afgelopen jaren besloten om te beginnen met een goede voorraad om de winter door te komen."
Eerder kwam het nog wel eens voor dat Rijkswaterstaat halverwege de winter door zijn voorraad heen was. "Dat zal nu niet meer zo snel gebeuren", denkt Van Slegtenhorst. "In de laatste strenge winter, die van twee jaar geleden, verbruikten we zo'n 114 miljoen kilo strooizout. Met een voorraad van 200 miljoen zitten we deze winter dus wel goed."

Leave a comment

Onze premium partners

Wintertrex Visit Tirol Skiset, nu huren met 45% korting alpenweerman 


Skihuren met korting wel oplopend tot 50%

Log in or create an account