log in

Uitgelichte berichten op Ski-nieuws.nl

Uitgelichte berichten op Ski-nieuws.nl

Uncategorised

Uncategorised (32)

Bikiniskiën in Sochi

Afgelopen weekend werden we weer getrakteerd op een leuke video vanuit Sochi. Ook daar wordt het weer beter weer. De zomer is inzicht zeker als we deze beelden krijgen vanaf de piste. Honderden mannen, vrouwen, meisjes en jongens hebben meegedaan aan deze bikiniski of zwembroekski.

Wintersport recept – Kaiserschmarrn

Iedereen die wel eens in Oostenrijk op wintersport is geweest kent dit gerecht zeker! Het wordt veel als tussendoor-maaltijd genoten maar oorspronkelijk is het een dessert. De "Pfannekuch explosief" of te wel Kaiserschmarrn, maar hoe wordt het nu eigenlijk gemaakt. Hieronder het recept om nu ook thuis nog even te genieten aan de mooie herinnering op die besneeuwde alp.

De Ischgl Skyfly: met hoge snelheden de berg af

Sinds deze winter kun je in Ischgl ook op een andere manier de berg af komen. De Ischgl SkyFly is een zipline met een lengte van 2 kilometer, vlakbij het middenstation van de Silvrettabahn. Met snelheden tot wel 84 kilometer per uur roetsj je, met of zonder ski's, over grote hoogtes en diepe dalen naar beneden. Is de dalafdaling te druk, heb je geen zin in de gondel en ben je opzoek naar een echte adrenalinekick? Zet dan je hoogtevrees aan de kant, boek een ticket, klim omhoog en zoef naar beneden.

Skier zet ravijn over het hoofd...

Deze skiër was een fijn tochtje aan het skiën toen er 'plots' een ravijn op zijn pad kwam. De man viel meters naar beneden en mocht dus sneeuw gaan happen. Wonderbaarlijk genoeg hield de geluksvogel niets over aan het incident. Behalve dan een wijze les: altijd voor je blijven kijken. AL-TIJD.

Skigebied met 250 hectare piste in Colorado te koop voor €1,25 miljoen

Het skigebied Spout Springs Ski Area in Colorado staat voor 1,25 miljoen euro te koop. Wil je investeren in de wintersportindustrie, dan is dit wellicht je kans. Het skigebied heeft 2 skiliften die toegang geven tot 250 hectare skigebied en is geschikt voor zowel beginnende als gevorderde skiërs. Naast pistes heeft het gebied toegang tot 21 langlauf routes. Niet gek voor deze prijs!

De lekkerste schnaps ooit

Denk je aan Oostenrijkse drankjes, dan is Schnaps zeker het eerste dat bij je opkomt. De geschiedenis van de schnaps gaat dan ook ver terug in de tijd en het drankje is inmiddels niet meer weg te denken uit de Oostenrijkse cultuur. Ga je op wintersport, dan drink jij zeker een aantal schnaps, of je het nou lekker vindt of niet. Toch zit er een groot verschil in schnapps en is het dus ook mogelijk om lekkere schnaps te drinken. Ja, echt waar! Wil je weten waar? Breng dan een bezoek aan het Zillertaler Bergladen winkeltje in het centrum van Mayrhofen. 

Steden met skiliften

Skiliften zijn al lang niet meer alleen te vinden in skigebieden. De wijze van vervoer door de lucht wordt ook op andere plekken als efficient ervaren. Als je op vakantie bent moet je daarom dus niet gek opkijken als je een skilift tegenkomt midden in de stad. De gondels doen het goed in heuvelachtige steden of dienen als alternatief voor bruggen naar eilanden. In verschillende steden worden gondelplannen nog besproken, maar je vindt ze al in:

Subscribe to this RSS feed

Onze premium partners

Wintertrex Visit Tirol Skiset, nu huren met 45% korting alpenweerman 


Skihuren met korting wel oplopend tot 50%

Log in or create an account